Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tiedätkö millaisia tansseja ovat foksi, valssi, Kizomba, Bachata, Salsa..

  • Foksi ja valssi. Hääparien suosikkeja ovat ehdottomasti foksi (1914) ja valssi (1580) vaikka ne kuuluvatkin myös lavatanssijoiden välttämättömiin tansseihin. Osaamalla 4/4 jakoisen foksin ja 3/4 jakoisen valssin tuleekin jo hyvin toimeen lavatansseissa. Useat suomalaiset tanssijat tanssivat foksia kaiken tyyppiseen musiikkiin ( myös swing, tango, chacha, bolero.. ) Valssi on yleensä häiden hääparin ensimmäinen tanssi mutta sen ei ole pakko olla nimenomaan valssi.
  • Kizomba Kizomba on nykyisin hyvin suosittu tanssi latinalaisiatansseja tanssivien tanssijoiden keskuudessa vaikka onkin kotoisin Angolasta. Se on sekoitus alkuperäistä Angolalaista Semba tanssia joka sai Angolassa vaikutteita eurooppalaisesta seuratanssista ja tangosta. Kizomba on suhteellisen hidas ja sensuelli tanssi. Musiikki on usein romanttista ja laulettu portugaliksi.
  • Bachata Bachata on alunperin kotoisin Dominikaanisesta Tasavallasta, mutta sitä tanssitaan nykyisin maailman ympäri. Tyylejä on useampia mutta yhteistä niissä on samantapainen perusaskel, pehmeät lantionliikkeet, käännöksiä, kuvioita ja taivutuksia. Alunperin Bachata on tanssijoiden itsensä kehittämää Dominikaanisessa Tasavallassa ja sitä tanssitaan siellä yhä.
  • Salsa Salsan alkuperästä on erimielisyyksiä, koska se kehittyi samaan aikaan sekä Kuubassa että Pohjois-Amerikassa. Alkulähteenä salsaan on kuubalainen bolero-tanssi (1880) , josta kehittyi bolero-son, son ja siitä lopulta salsa (1940) Salsa tyylejä on useampia. Kuubalainen tyyli (casino), New York ja LA-tyyli. Suurin ero tyylien välillä on se että kuubalaisessa tyylissä pari kiertää toisiaan ja muissa pari tanssii linjassa vaihtaen paikkoja. Suomessa kuubalaista salsaa on tanssittu vuodesta 1994 ja se on yleisin tyyli Suomessa. Turun Tanssikoulussa ensimmäinen kuubalaisen salsan kurssi järjestettiin vuonna 2000. Nykyisin Salsa on hyvin suosittua Helsingissä, Tampereella ja Turussa.