Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hyviä ohjeita häävalssiin

  • Aloittakaa harjoittelu ajoissa. Suositeltavaa olisi aloittaa harjoittelu vähintää n 6 kk ennen varsinaista tapahtumaa, jotta askeleet ja tyyli rutinoituisivat ja alkukankeus poistuisi.
  • Lähtekää kurssille tanssikouluun. Kaverien tai tulevan puolison "opetukset" voit heti valmiiksi hylätä. Askeleet voivat olla jopa täysin väärin tai opiskelu aiheuttaa riitoja, mikä ei todellakaan paranna itseluottamustasi tanssijana. Ainoastaan tanssikoulun ammattitaitoon voit luottaa ja voit olla varma siitä, että saat hyvät valmiudet oppia tanssimaan. Tanssikoulu tuntee vastuunsa opetuksestaan ja takaa vastineen kurssimaksullesi.
  • Tulkaa molemmat kurssille, sekä morsian että sulhanen! Häävalssi tanssitaan yhdessä, joten se on harjoiteltavakin yhdessä.
  • Harjoitelkaa paljon. Tanssikoulussa oppii kyllä askeleet, mutta koti- ja tanssipaikkaharjoittelu on kaiken A ja O. Käykää tanssipaikoilla yhdessä, jos vain mahdollista.
  • Harjoitelkaa myös niissä kengissä, joita käytätte tanssiessa. Jos uudet kengät ovat ensimmäistä kertaa jalassa häävalssin aikana, voi varautua vaikeuksiin. Kengät käyttäytyvät eri tavalla tanssiessa ja kävellessä. Kengät myös mukautuvat jalkaan sopiviksi. Alkuun voi hyvin käyttää ko. kenkiä vain ollessaan yksin kotona ei siis tanssiessa.
  • Morsian, harjoittele valssia hääpuvun tai saman tyyppisen puvun kanssa. Miten osaat tanssia vannehameessa tai kapeassa tuppipuvussa, jos olet harjoitellut vain farkuissa?
  • Harjoitelkaa morsiuskimpun kanssa. Kimppu kädessä on yllättävän vaikea tanssia!
  • Häävalssin tarkoitus ei ole tuottaa vatsanväänteitä tai olla naurun lähde. Valssi on vanha traditio, ohjelmanumero muiden joukossa, ei maailmanloppu. Jokainen oppii tanssimaan niin, että valssi sujuu eikä aiheuta stressiä, jos vain intoa harjoitteluun riittää. Onhan olemassa häävalssin jälkeistäkin elämää! Voitte myös harkita jotain muuta tanssia valssin sijaan.
  • Opetelkaa muitakin tansseja. Varsinkin, jos teillä on tanssihäät, kannattaa opetella muutakin kuin valssi, ettei musiikki käy yksitoikkoiseksi. Rytmitanssi eli foksi on toinen perustanssi, jolla tulee toimeen niin tanssipaikoilla, ravintoloissa kuin häissäkin. Hääpari päättää, mitä orkesteri soittaa. Älkää pyytäkö soittamaan humppaa, jos ette osaa tanssia sitä. Joku hakee teitä kuitenkin.
  • Hääpareille sopivat kurssit. Hääpareille sopivat Turun Tanssikoulun ohjelmassa olevat kurssit "häävalssi" ja "peruskurssi". Häävalssikurssi sisältää vain valssin, joka riittää, mikäli muuta tanssimusiikkia ei ole häissä tarkoitus soittaa. Peruskurssi sisältää rytmitanssin ("foksin"), valssin ja humpan. Näitä tarvitaan tanssihäissä ja niillä pärjää tanssipaikoilla ja tanssiravintoloissa.