Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ohjeita tanssipaikalle

  • Ensimmäistä kertaa tanssipaikalla. Tanssipaikoilla on paikkakohtaiset alueet, joissa miehet/naiset, jotka haluavat, että heitä haetaan, istuvat tai seisoskelevat. Kun seuraa hetken tanssia salin sisääntulon kohdalta tai kahviosta näkee ko. paikat ja osaa hakeutua oikeaan paikkaan. Kannattaa tunkea eturiviin, jos mahdollista.

  • Hakuvuorot.Tanssipaikoilla on yleensä tunti naisille, muun ajan hakevat miehet. Hakuvuoron merkkinä on kyltti tai valaistu teksti. Saman parin kanssa tanssitaan 2 musiikkikappaletta (= yksi "tahti"), minkä jälkeen mies saattaa parinsa pois lattialta. Tanssista on myös tapana kiittää kappaleiden jälkeen. Sana "kiitos" on kiva kohteliaisuus.
  • Tanssista kieltäytyminen.  Tanssimisesta voi kieltäytyä, jos hakija on humalassa. Kieltäytyä voi myös siinä tapauksessa, että on lähtenyt tanssipaikalle tietyn parin tai seurueen mukana ja haluaa tanssia vain keskenään. Tällöin on hyvä oleskella hieman sivussa hakuvaiheen aikana.
  • Ota toiset huomioon. Tanssilattiaa kierretään aina vastapäivään, mikä mahdollistaa sen, ettei törmätä toisiin, vaan suurikin määrä tanssijoita voi tanssia pienessä tilassa. Kannattaa välttää liian pitkiä askeleita ja heilumista edestakaisin, jottei häirittäisi muiden tanssimista. Salia on aina ehdottomasti kierrettävä tanssisuuntaan; eihän liikenteessäkään kukaan aja yksisuuntaista katua väärään suuntaan! Kaikkien taitojen esitteleminen yhden kappaleen aikana ei myöskään ole tarpeen.
  • Rohkaisuryyppy? Jos tarvitset ns. rohkaisuryypyn, et ole ryypyn vaan tanssikurssin tarpeessa. Tanssipaikalle ei yleensä mennä juomaan vaan tanssimaan.
  • Esiintyjät. Tanssipaikkojen illan solistit ja orkesterit selviävät paikallisesta sanomalehdestä. Voit myös vertailla eri paikkoja etukäteistietojen avulla valitsemalla linkkisivullamme linkin "kalenteri". Kalenteri-linkin alla on myös suoria linkkejä muutamien Turun lähellä olevien tanssipaikkojen esiintyjälistoihin.

Hauskaa tanssi-iltaa kaikille

Turun Tanssikoulu