Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tietoja Turun Tanssikoulusta sekä ohjeet tunneille tuleville

 • Miksi minun pitää ilmoittautua etukäteen oppitunneille? Nykyään koulun on pakko antaa yksilöity kuitti maksusta jokaisella kerralla, kun oppilas maksaa tunnin tai kurssin. Jotta kuitin saaminen ja maksun kirjautuminen olisi mahdollisimman nopeaa käytämme asiakortteja, joissa on asiakasnumero. Vaikka olisit oppilaana vain yhden tunnin niin tarvitsemme järjestelmään perustiedot: Nimen , sähköposti-osoitteen ( tiedotamme muutoksista ) ja tiedon oletko mies vai nainen ( viejä vai seuraaja ). Nopeiten täytät ne jo kotona etukäteen.
 • Miksi olen jonossa kurssille? Otetaan esimerkki: Jos oppitunti maksaa 9 eur / 60 min ja tunnilla on 3 miestä ja 9 naista. Tällöin nainen tanssii tunnista 20 min ja lopun 40 min hän odottaa vuoroa ja maksaa odottamisesta 6 eur / tunti . Mielestämme odottaminen kotona ilmaiseksi on järkevämpää. Tunneillamme keskitytään tanssimiseen eli siihen että jokaisella on pari. Jos tulet oman parin kanssa sinun ei tarvitse vaihtaa paria jos et halua. Viejä / seuraaja tietoa käytämme parimäärän selvittämiseen. Myös mahdollisista muutoksista saamme tiedot asiakkaille tarpeeksi aikaisin.
 • Meillä ei ole tutustumisviikkoa tai päivää, koska tunnit alkavat eri viikkoina. Lukuunottamatta tiiviskursseja voi tammikuussa osallistua yhdelle viikkotunnille, yhden kerran / tanssilaji maksamalla kertamaksun 5 eur / oppitunti. Normaalisti kertamaksu on 10 eur / oppitunti. Jos osallistut kurssille niin vähennämme maksetun kertamaksun koko kurssin maksusta. Foksi ja valssi-kursseilla ei ole mahdollisuutta kertamaksuun, koska kursseillemme on tulossa enemmän oppilaita kuin voimme kurssille ottaa.
 • Lupa tietojen sähköiseen tallentamiseen. Turun Tanssikoulu pyrkii palvelemaan asiakkaitaan mahdollisimman hyvin ja ilmoittautumis-asioissa vuorokauden ympäri. Käytämme sen vuoksi asiakaspalveluun sähköistä järjestelmää, johon tallennetaan seuraavat tiedot asiakkaista: Etunimi,Sukunimi,Sähköpostiosoite,Puhelinnumero,Sukupuoli,Asiakasnumero (ns. juokseva numero), ilmoittautumisen ajankohta sekä osallistumis- ja maksutiedot kursseista. Tietoja käytetään alkavista kursseista ja kursseja koskevista muutoksista ilmoittamiseen, asiakkaiden kurssimaksujen rekisteröimiseen ja osallistumistietojen tallentamiseen. Tietoja ei luovuteta edelleen. Ilmoittautumalla kurssille asiakas suostuu em. tietojen sähköiseen tallentamiseen ja noudattamaan tämän sivun ohjeita.
 • Kursseille pyydetään ilmoittautumaan mielellään viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli kurssille haluaa mukaan myöhemmin voi kysellä mahdollisuudesta sähköpostilla. Parhaimman tuloksen saavuttamiseksi kaikille kursseille ei voi tulla mukaan kesken kurssin. Kursseille ilmoittaudutaan valitsemalla haluttu kurssi kurssilistalta ja täyttämällä tiedot lomakkeelle. Jos lomake ei toimi, voi kurssille ilmoittautua myös sähköpostilla. Jos ilmoittautuja ei ole täysi-ikäinen hänen pitää voidakseen osallistua tuoda huoltajan allekirjoittama vapaamuotoinen suostumus kurssille osallistumisesta tullessaan ensimmäiselle tunnille.
 • Jos ilmoittautujalla ei ole paria niin silloin kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian. Yksinkin kurssille voi ilmoittautua ja koulu pyrkii järjestämään kursseille mahdollisimman tasaisen määrän miehiä ja naisia, jolloin useimmilla on pari. Tunneilla ei ole pakollista vaihtaa tanssiparia jos ei asiasta ole ko. kurssin kohdalla erikseen mainintaa. Joillakin tunneilla on jatkuva, nopea ja pakollinen parinvaihto. Vaihtamisesta on tällöin ko. kurssin kohdalla havaittu olevan enemmän hyötyä kuin mitä vaihtamiseen kuluu kurssitunnista aikaa.

 • Jos emme muuta ilmoita niin kurssit ovat alkeiskursseja, joihin ei ko. tanssista edellytetä mitään perustietoja. Osaamisesta ei ole edes hyötyä, koska seurauksena on pitkästyminen. Kurssit joissa on eri tasoja suosittelemme aloittamaan alimmasta tasosta ja etenemään järjestyksessä, jolloin oppiminen on tehokkainta. Aiemmin ko. tanssia tanssineita pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostilla niin suosittelemme sopivaa kurssitasoa. Myös kurssin opettajan mielipidettä kannattaa kysyä kurssin alettua. Tasolta toiselle siirtyminen on mahdollista, jos kurssilla on tilaa. Opettaja on vastuussa ryhmän etenemisestä, joten hänellä on oikeus suositella oppilasta siirtymään alemmalle tasolle tai vastaavasti ylemmälle tasolle, jos opettaja huomaa että oppilaan taso poikkeaa huomattavasti ryhmän oppilaiden keskimääräisestä tasosta.

 • Kursseille ei mielellään oteta ns. tyttöpareja, koska suuri ryhmäkoko ja kurssin tiivis sisältö asettaa omat rajoituksensa. Lisäksi tulevia mahdollisia tanssiopintoja ja varsinkin itse paritanssia silmälläpitäen on parempi, että nainen oppii seuraamaan kevyesti miestä vaikka ei edes tietäisi jotain askelsarjaa sen sijaan, että oppisi viemään itse. Tämä mahdollistaa sen, että tanssiminen onnistuu myös sellaisen miehen kanssa, joka osaa muitakin kuvioita kuin kurssilla opetetut. Ongelmatilanteessa pyydän ottamaan yhteyttä sähköpostitse etukäteen, niin mietitään asiaan ratkaisu.

 • Kurssitunnille tultaessa ilmoittaudutaan aina joko sihteerille tai kurssin opettajalle. Sairastapauksesta tai muusta esteestä pyydetään ilmoittamaan mahdollisuuksien mukaan etukäteen sähköpostilla tai tekstiviestillä. Koulu pyrkii tällöin järjestämään korvaavan tunnin mahdollisuuksien mukaan. Mikäli kurssin opettaja sairastuu ja sijaista ei pystytä järjestämään tai kurssitunti tai koko kurssi peruuntuu muuten koulusta riippuvista syistä niin kurssitunnin osuus tai koko kurssin peruuntuessa maksettu kurssimaksu kokonaisuudessaan palautetaan.

 • Pyrimme siihen, ettei tuntien sisältöön tai opettajiin tai aikatauluihin tule kesken kurssin muutoksia. Aina emme kuitenkaan sairastapauksien ja muiden syiden vuoksi siihen pysty eli joudumme pidättämään oikeuden muutoksiin. Kuulemme mielellämme sekä negatiivista että positiivista palautetta siitä miten olemme onnistuneet.

 • Kurssitunneilla jokainen on mukana omalla vastuullaan. Kurssien opettajat ovat hyvin kokeneita ja pyrkivät valvomaan että liikkeet tehdään niin ettei ongelmia tule. Suosittelemme kuitenkin, että kurssien osallistujilla on vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Pukuhuoneet eivät ole valvottuja joten koulu ei vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista eikä vaatteista, jotka suositellaan sen vuoksi otettavaksi mukaan salin reunalle. Kurssitunnin pituus on joko 55 min tai 85 min, koska varaamme aikaa 5 min salin tuulettamiseen ja osallistujien saapumiseen ja poistumiseen salista.

 • Kursseilla parhaat kengät ovat tasapohjaiset eli mahdollisimman urattomat eli liukkaat tavalliset kävelykengät, joista ei kuitenkaan tule ns. mustia kriipuja lattiaan. Korkokenkä; ei ole ainakaan aluksi hyvä, jollei ole tottunut liikkumaan sellaisilla myös taaksepäin. Varsinaisten pelaamiseen tarkoitettujen sisäkenkien pito on monesti liian suuri, jotta askeleen varassa pystyisi kääntymään kunnolla ilman että jalkaan kohdistuu ei toivottua vääntöliikettä. Opettajamme suosittelevat kysyttäessä myös juuri tiettyyn tanssiin soveltuvaa kenkää mutta neuvovat mielellään edullisempien aloittelijoille sopivien mallien valinnassa. Muuten suositellaan kevyttä pukeutumista varsinkin nopeampiin tansseihin mutta varsinaista liikunta-asua ei kaikille tunneille välttämättä tarvita. Lisäksi suositellaan ottamaan mukaan juotavaa sekä pienen pyyheliinan ja vaihdettavaksi toisen paidan kotimatkaa varten tai tunnin vaihtuessa. Paritanssitunneilla on paidan vaihtaminen kohteliasta.

 • Kurssituntien aikana tai niiden jälkeen on valokuvaaminen tai videointi kiellettyä ellei opettaja siihen erikseen anna lupaa. Tällöin kaikille opiskelijoille taataan rauhallinen opiskeluympäristö ilman julkisuutta ja opettajalle oikeudet käyttämäänsä aineistoon ja opetusmenetelmiin. Tuntien seuraaminen salin sivulla on myös kiellettyä ilman erikseen annettua lupaa, jolla taataan opiskelurauha.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin, joten pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla jos kysyttävää tulee tai kysymään asiaa kurssitunteja ennen tai niiden jälkeen ja opetettavaa asiaa koskien luonnollisesti koska tahansa myös kurssin aikana.